בית הסוהר נבנה בשנת 1926 כתחנת המשטרה באשקלון ובה בניין ראשי, מחסן, ומבנה קטן למגורי השוטרים. לאחר קום המדינה שימש המבנה כתחנת משטרת אשקלון. בסוף שנות השישים, לאחר מלחמת ששת הימים גברה הפעילות החבלנית בקרב האוכלוסייה הפלסטינית, עלה מספר המחבלים שנפשטו למאסר והתעורר צורך בפתיחת מתקן כליאה.
בשנת 1968 נפתח בית סוהר אשקלון, המבנה הוכרז כמתקן כליאה ברמת ביטחון מרבית והוחזקו בו אסירים ביטחוניים. במהלך השנים בית הסוהר שימש כמתקן ביטחוני ופלילי לסירוגין.
בשנת 2007, במסגרת תהליך הפיכתו של שירות ביתי הסוהר לארגון כליאה לאומי, קיבל בית סוהר שקמה לאחריותו גם את בית מעצר לכיש שבמשטרת אשקלון. מאז הוא משמש ברובו כבית מעצר. בשנת 1997 שונה שם בית הסוהר ל"שקמה", שם שניתן לו בזכות נחל שקמה הזורם בסמוך אליו. אוכלוסיית העצורים במתקן הינה מגוונת, קיימים 2 אגפים ביטחוניים, אגף הפרדה ארצית ואגף אסירי עבודה. קיימים תאים ייחודים לנשים, טעוני הגנה, קטינים.
ביקורים בבית מעצר שקמה –
לצד שלילת החירות הקיימת בעונש מאסר מאחורי סורג ובריח, לאסירים מגיעים מגוון זכויות והטבות, כאשר המשמעותית ביותר היא הזכות לקבל ביקורים. זכות זו נועדה לשמר את הקשר של האסיר עם ידידיו ובני ומשפחתו.
המבקר צריך להגיע למתקן בו שוהה האסיר כשבידו תעודה ממשלתית עם תמונה( רישיון נהיגה, תעודת זהות). בכניסה למתקן תערך על המבקר בדיקה ויבוצע עליו חיפוש. בזמן הביקור לא ניתן להכניס שום דבר. בזמן הביקור תהיה נוכחות של סוהר. הביקור אצל אסיר פלילי יתנהל למשך 30 דקות.
מהם השעות וימים לביקור משפחות?
ניתן להגיע לביקור משפחות בימים שני ושלישי בין השעות 8:00-16:00. וביום שישי בין השעות 8:00-12:00
אילו חפצים וציוד אפשר להביא לביקור?
יש לוודא עם מרכז המבקרים של בית הסוהר טרם הביקור אילו חפצים ניתן להביא. כלל ניתן להביא את החפצים הבאים: מכנסיים בצבע כהה, חולצה בצבע לבן, עד כ-6 זוגות של גרביים, עד כ-6 זוגות תחתונים, עד כ-3 מגבות, עד כ-6 גופיות, עד כ-2 פיג’מות, אימונית (טרנינג), מכנסי ספורט, שמיכה מצמר לאדם יחיד, ציפה המשמשת לשמיכת יחיד, עד כשני סדינים, שטיחון תפילה, טבעת נישואין, טלית ושאר תשמישי קדושה, מסמכים ותמונות, עד כ-4 ספרים לקריאה או ללימוד (על פי אישור קצין חינוך).
בהתאם לס'5 לתקנות סדר הדין הפלילי (סמכויות אכיפה- מעצרים) (תנאי החזקה במעצר)-
- עצור רשאי להחזיק ברשותו מסמכים שנמסרו לו על פי דין במהלך מעצרו, הקשורים לחקירתו או למשפטו.
- עצור יהיה זכאי להחזיק בתא חפצים לפי התוספת הראשונה בטור א':
- כתבי עת ועיתונים
- כלי כתיבה ומסמכים אחרים
- ספרים
- תשמישי קדושה
- משחקי חברה ומשחקי מחשב ידניים
- מקלט טלוויזיה
- מקלט רדיו
- טרנזיסטור
- מכונת גילוח עם סוללות
- מגבת
- מראה קטנה מפלסטיק
- ציפית לשמיכה, סדינים ושמיכות
- נעלים ונעלי בית
- גרביים ולבנים
- בגדים\ פגימה\ אימונית
- טבעת נישואין ושעון יד
- קומקום חשמלי
- מנורת קיר קטנה מפלסטיק
- מאוור קטן \ מפזר חום
- אבזרים רפואיים( באישור רופא)
- תיק לאחסון חפצים אישיים
- מצרכי הגיינה וקוסמטיקה
- לפי ס'5(ז) לחוק, חפצים של העצור שאינו זכאי להחזיקם בתא, יוחזקו בפיקדון עבורו, ובעת שחרורו ממקום המעצר יוחזרו לו החפצים.
בהתאם לס'12 לתקנות סדר הדין הפלילי (סמכויות אכיפה- מעצרים) (תנאי החזקה במעצר) – הזכות לקבלת מבקרים:
- עצור שהוגש נגדו כתב אישום (עצור עד תום ההליכים) זכאי לקבל מבקרים במקום המעצר אחת לשבוע ל30 דק.
- עצור שטרם הוגש נגדו כתב אישום (עצור ימים) לא יהיה זכאי לקבל מבקרים במקום המעצר, אלא אם הממונה על החקירה אישר כי לא יהיה בכך כדי לפגוע בחקירה.
טלפון ליצירת קשר:
טלפון כללי: 074-7838924/5/6
טלפון לזימון ביקור: 074-7837777
ימים ושעות לזימון ביקור: א', ד' 8:30-12:00
אין באמור לשמש כייעוץ משפטי שכן כל מקרה נבחן לגופו. אתם או יקירכם הסתבך עם החוק?
היוועצות עם עורך דין פלילי מנוסה בשלב מקדמי יכולה לעשות את ההבדל בין חקירה "רגילה" שבסופה התיק ייסגר בלא כלום, ובין "הפללה עצמית" שתוביל למעצר במקרה הטוב, ובמקרה החמור יותר – לכתב אישום. אם גם אתם אדונים לגורלכם – פנו אלינו עכשיו או השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם האפשרי. נשמח ללוותכם, לייצג להכווין ולפתור את הסוגייה המשפטית על הצד הטוב ביותר. בטוחני כי נבצע את הליווי והייצוג ברמה הגבוהה ביותר, ולשביעות רצונכם.
הנה הטלפון הישיר שלי:050-7719770 , התקשרו עכשיו ללא דיחוי, או שילחו הודעה בכל שעה: WhatsApp, אנו כאן בשבילכם.
ראו עוד: אודות המשרד | שירותי המשרד | ההליך הפלילי | משרדנו בתקשורת | שאלות ותשובות | בלוג פלילי | המלצות | צור קשר